En IT-tekniker sätter fast nätverkskablar i en nätverksswitch.

IT-lösningar

Vi är specialiserade på molnlösningar.

IT i trygga händer

Sharp är en komplett systemleverantör som får hela ditt kontor att fungera integrerat – precis som det borde. Det innebär att vi kan ta ansvar för hela din IT-miljö, både operativsystem och hårdvara. Oavsett om du vill placera utrustningen hos dig eller i vår datahall. Vi tycker att långsiktiga relationer är bättre än korta romanser. Då får du en samarbetspartner snarare än en leverantör.

En partner som inte bara kan det här med ettor och nollor, utan också bryr sig om hur ditt företag utvecklas. Du inte bara känner dig trygg, du är trygg i våra händer. Och du kan lägga betydligt mer tid på det du verkligen brinner för – dina egna affärer. Får vi bli din IT-avdelning?

Tre goda skäl att välja Sharp

  1. Kostnadskontroll: Du betalar en och samma summa varje månad – baserad på de tjänster du valt.
  2. Enkelhet: Du får en IT-miljö som alltid fungerar – utan att du själv behöver slösa tid och resurser.
  3. Säkerhet: Du är garanterad en hög driftsäkerhet – oavsett om tekniken finns i dina egna eller våra lokaler.

Service är lika med trygghet

För oss går service inte bara ut på att övervaka. En IT-miljö som ska vara tillgänglig under årets alla timmar behöver också underhållas. Vi har ett proaktivt arbetssätt där vi löpande underhåller och uppdaterar både mjuk- och hårdvara. Lägg till det att vi övervakar alla kritiska funktioner, så erbjuds du en mycket driftsäker IT-miljö.

För säkerhets skull är också vårt Support Center alltid redo. Här får du svar på dina frågor och lösningar på eventuella problem via telefon, e-post eller direkt via vårt ärendehanteringssystem. Vår service är lika med trygghet. Våra IT-tjänster är lika med trygghet.

Våra IT tjänster

Publikt moln

Maximera nyttan med molnet och bli mer oberoende!

Är ditt stora behov att kunna jobba var som helst på vilken enhet som helst, dela data med dina kollegor, ha smarta möten, skapa och redigera dokument, smidigt komma åt e-post, kalendrar och kontakter? Då är publika molntjänster, till exempel Microsoft Office 365, något för dig. Från oss kan du få publika molntjänster i kombination med alla andra tjänster i vår produktportfölj.

Du har då dina eventuella verksamhetssystem hos dig eller i det privata molnet i vår datahall, och utnyttjar samtidigt produkter som Office 365 i det publika molnet. Detta som om allt låg på samma ställe. Det gör dig och dina kollegor ännu mer oberoende och ger er större möjlighet att fokusera på kärnverksamheten.

Distansdrift

Delad glädje är dubbel glädje!

Distansdrift är en mer ”slimmad” variant av Hosting. Du behåller IT-miljön i dina egna lokaler – medan vi ansvarar för själva förvaltningen på distans. Vad vi ska övervaka bestämmer du själv. Det kan vara kritiska tjänster. Eller programvara, hårddiskutrymme och minne. Vilken sorts distansdrift du än väljer, förebygger du oplanerade störningar på datorerna i verksamheten.

Vi kan både övervaka utrustningen och/eller underhålla den, så att du alltid får de senaste uppdateringarna på alla system. Allt som krävs är uppkoppling (internet) och möjligheter för oss att logga in på din server. Inget mer. Inom det tidsintervall vi kommer överens om, får du sedan en rapport över hur din IT-miljö ”mår”. Och eventuellt också förslag på förbättringar.

Hosting

Ett bekymmersfritt ägande!

Har du platsbrist? Eller helt enkelt ingen lust att ha servrar och annan hårdvara i dina egna lokaler? Då är vår tjänst Hosting ett bra alternativ.

Din IT-miljö placeras i vår säkra datahall med skalskydd, kyla, avbrottsfri kraft och redundant kommunikation. När utrustningen är på plats hos oss, ser vi till att den alltid får de senaste uppdateringarna på operativsystem och andra hårdvarunära system.

Vi övervakar dessutom utrustningen för att minimera risken för oplanerade avbrott som kan orsaka störningar i det dagliga arbetet hos dig (något vi kallar för proaktiv förvaltning). Även om din IT-miljö inte är fysiskt placerad i dina lokaler, har du naturligtvis full tillgång till den – precis som om den stod på plats. Visst låter det som ett bekymmersfritt ägande?

Privat moln

Den mjukvara du behöver när du behöver den!

Molntjänster är ett allt vanligare val för många företag. Du får då all mjukvara som tjänst istället för att använda enskilda licenser till varje dator. Innehållet strömmas från servrar i en extern datahall.

Vår lösning för Privat moln är en av marknadens mest avancerade och kostnadseffektiva drifttjänster. Den gemensamma programvaran installeras på en server hos oss. All data som hämtas och sparas finns på servern.

Vi ser till att informationen är tillgänglig, övervakad och säker.

Fördelar för ditt företag:

För många företag är IT-utvecklingen både besvärlig och kostsam. Genom att lämna över ansvaret till oss kan du fokusera på dina egna affärer, istället för att lägga kraft på backup, virusskydd och andra driftrelaterade frågor.

Resultatet blir god prestanda och system med maximal tillgänglighet.

Fördelar för dina medarbetare:

Varje medarbetare får ett eget, virtuellt skrivbord med de applikationer hon eller han behöver. Skrivbordet och företagets information går alltid att nå – från kontoret, hemmet eller var man nu befinner sig i världen. Alla program fungerar precis som vanligt: Word, Excel, e-post, ekonomisystem och så vidare.

Tryggare kan du knappast vara:

Vi sköter kontinuerligt backup och installation av kritiska uppdateringar centralt. Det bidrar till en mycket hög säkerhetsnivå och ett effektivt skydd mot intrång, virus och spam.

Genom att bara betala per funktion, användare och månad får du bättre kontroll över ekonomin. Här finns inga dolda kostnader. Och du slipper binda upp kapital för löpande investeringar i ny teknik. Andra kunder som gått från intern drift till Privat moln har sänkt sina kostnader med upp till 40 procent.

Förändras företagets situation eller marknaden behöver du inte göra några tekniska ingrepp för att hänga med i utvecklingen. Vi kan enkelt ta bort eller lägga till både användare och tjänster, i takt med att företaget växer eller krymper.

Backup

Alltid under våra vingars skydd!

En serverkrasch kan bli förödande, det vet alla företag. Ändå är det vanligt med otillräckliga backuplösningar. Tyvärr är det först sedan olyckan varit framme som man blir medveten om bristerna.

Vår backuplösning är en av marknadens mest avancerade och kostnadseffektiva. Varje klient eller server säkerhetskopieras enligt fastställt backupfönster. Informationen skickas sedan till våra backupservrar, där den ligger säker från stöld och brand. All trafik mellan klient och server är krypterad. Du får både rapporter och larm på backupstatus.

Vi återskapar enkelt data direkt från webben till vilken dator som helst i hela världen. Nivån för tillgängligheten är maximal: 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Du får också ett webbverktyg för att hålla koll på backuper och filer.

Välj vilken omfattning som passar dig, och vad du vill ska ingå i lösningen. Vi kan naturligtvis skräddarsy större backuplösningar utifrån dina behov.

Vi vill berätta mer

Kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal kring era IT- och molnlösningar. Vi besitter en stor kunskap och kompetens och vi berättar mer än gärna om vad vi kan göra för att ni skall få en effektivare och lönsammare IT-miljö.

Service och support

Behöver du hjälp? Var lugn, vi har tillgång till tio utbildade tekniker i Kronobergs län som står till din tjänst om du behöver hjälp med service eller support. Vi utför även service på andra fabrikat utöver våra egna.

Tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp.

0470-213 33